BiancaFatme scrie:
intai am citit eu acest lucru ca o curiozitate dar apoi le-am aratat parintilor mei si cred k aveti dreptate...e o idee foarte buna.dar eu am o intrebare...sunt copii care isi petrec tot timpul in fata calculatorului....sunt copii care nu ies afara..sunt copii care nu stiu ce e aia o bataie cu zapada...eu am o sora e 11 ani si stiu cum este...am putea face tabere cu acesti copii care nu stiu sa se distreze ca sa zic asa...putem merge in diferite scoli,sa vorbim cu invatatori,profesori si la o sedinta cu parinti sa mearga 2-3 pers din grup si sa vorbeasca cu parinti sa le explice cu ce ii putem ajuta pe copii lor.nu stiu..poate e o idee...
taberele, excursiile, iesirile, vin in intampinarea acestor copii care din pacate nu mai stiu sa se bucure de natura, petrecand mult timp in fata calculatorului....
Ma degraba se poate discuta cu parintii decat cu cadrele didactice. spun acest lucru pt ca deja domnii profesori au o multime de responsabilitati pt scoala, hartii si acte multe de scris...Foarte putini mai vreau sa se dedice si activitatilor extrascolare, mai ales ca nu sunt remunerati cum ar vrea (sau cum ar merita).......
Insa chiar daca profesorii sau invatatorii nu mai atimp de iesiri, exista instructori animatori. Acestea se ocupa exact de partea educativa extrascolara a copiilor: jocuri pe diferite tematici (natura, astronimie, padure, apa, animale, plante,e cologie, etc.) sau doar pt distractie.. Asa se face ca in ziua de azi copiii au o multime de posibilitati de a-si petrece timpul in natura, supravegheati de oameni profesionisti care isi asuma responsabilitatea grupului....